Gatubarntunisien8

Tunisien

bARNHEMMET I KELIBIA

Vi har ett samarbete med barnhemmet i Kelibia Tunisien sedan 2012 Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. På barnhemmet bor det föräldralösa bebisar  0-2 år. Där får de den bästa omvårdnaden dygnet runt, av underbar personal i hemmiljö.
Barnhemmet är behjälplig med återförening av de biologiska föräldrarna i första hand, i annat fall blir barnen adopterade eller får fosterfamilj .

 

fritidsverksamhet club olivia

Extraskolan heter ”Club Olivia”,  för barn från extremt fattiga förhållanden, de får läxhjälp och stödundervisning samt råd om hälsa och hygien, möjlighet att leka, spela spel och prova på olika fritidsaktiviteter. Det serveras näringsriktig kost frukost lunch samt mellanmål dagligen.
 Med extrtaskolan vill vi förhindra att barnen hänger på gatan  under dagen eller efter skolan, där de riskerar att bli indragna i kriminalitet och prostitution.
Projektet är ett komplement till den bristfälliga kommunala skolan. Det syftar inte bara till att ge dem stöd att fullfölja sin skolgång, utan också till att ge barnen större självförtroende, mer hopp för framtiden och förbereda dem att bli ansvarsfulla samhällsmedborgare.

ungdomsprojekt club philip

Här träffas utsatta ungdomar, pojkar och flickor, mellan 12 och 18 år.
På Club Philip i Kelibia, får de stöd med sina studier. De får även undervisning i engelska och data.
Gruppen deltar i utvecklande kurser som handlar om hälsa och motion, hygien och tandvård, mänskliga rättigheter, jämställdhet samt sex och samlevnad. De får också göra studiebesök.
 Syftet med projektet är att göra ungdomarna samhällsorienterade och få kunskap som skolan inte kan erbjuda.

 händelser

Följ gärna  barnhemmet Association la Mére & L´Enfant à Kelibia på Facebook för fler nyheter.

Födelsedagskalas på barnhemmet i Kelibia!
Ettårskalas med tårta, ballonger och presenter då  Aziza och Koussai fyllde ett år vid barnhemmet i Kelibia, Tunisien

 


Jag heter Birgitta och arbetar på Insamlingsstiftelsen Gatubarn med bland annat, att kontakta många av alla er generösa och trevliga bidragsgivare.
I maj fick jag tillfälle, att resa till Tunisien för att besöka barnhemmet och fritidshemmet Club Olivia i Kelibia. Barnhemmet ligger i ett lugnt och fint område. När jag kom innanför möttes jag av otrolig värme och kärlek till alla bebisar och skolbarn. Avdelningen för dom mindre barnen hade vid mitt besök 13 bebisar, som var från några dagar till några månader gamla. Bebisarna adopteras om man inte kan finna annan lösning. Skolbarnen kommer från  mycket fattiga och torftiga hemförhållanden och bor ganska avsides från skolan och fritidshemmet.
Barnen hämtas och lämnas av barnhemmets och fritidshemmets chaufför och skolbuss. Här får dom också god och vällagad mat, läxhjälp och fritidsaktiviteter. Vid mina besök blev jag oerhört imponerad av barnen. Det var lugna och glada barn som steg ur skolbussen för att sedan köa till handtvätt innan måltiden. Bebisarna var mycket välskötta och välmående och omgavs av kärleksfull personal.
Utan er bidragsgivare och eldsjälen Mahmoud Samoud hade knappast detta barnhem och fritidshem funnits. Min förhoppning är, att alla bidragsgivare vill fortsätta stödja detta projekt, så att man också kan vidareutveckla.
 
Birgitta Granath medarbetare på Insamlingststiftelsen Gatubarn

Nobels Fredspris!
Nyhet från föreningen Mor och barn i Kelibia! Föreningens styrelsemedlem Mohammed Hmaid är i Norge vid mottagandet av Nobels fredspris som går till Tunisiska nationella kvartetten för dialog. Detta är ett pris, en bekräftelse, en belöning till hela Tunisien. Inte minst för oss som jobbar för att motverka orättvisor och förebygga fattigdom....Citat från nomineringen: "Måtte dessa unga få ta av sig ögonbindeln och se en ljusare framtid, en framtid i fred och frihet"

Tack till alla er givare, ni bidrar till en bättre värld!

 

Nya uniformer inför skolstarten!
Redo för lek och bus är fritidsbarnen på Club Olivia som dagen till ära har fått nya fina skoluniformer.